Ζεσταίνεσαι & θες κάτι να δροσιστείς; Ποια είναι η καταλληλότερη θερμοκρασία ενός αφεψήματος για το επιτυχείς;

Δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση από ένα παγωμένο ρόφημα όταν κάνει πολύ ζέστη και δεν αντέχουμε την υψηλή θερμοκρασία. Και ειδικά όταν είσαι στους δρόμους και τρέχεις να προλάβεις τις δουλειές της ημέρας, ένα κρύο μπουκαλάκι νερό είναι η απόλυτη παρηγοριά για λίγα λεπτά δροσιάς.

Αν σου λέγαμε ότι αυτή η επιθυμία σου για κρύο ρόφημα είναι λάθος; Σύμφωνα με έναν ερευνητή, το μυστικό της δροσιάς κρύβεται στα ζεστά ροφήματα. Είναι απίστευτο, αλλά είναι αληθινό. Για να δροσιστεί κανείς το καλοκαίρι δεν πρέπει να πίνει κρύα ροφήματα, αλλά ζεστά.

Όταν παραπονιόμαστε για τη ζέστη δεν πρέπει να αναζητούμε στο ψυγείο παγωτά, γρανίτες και κρύα αναψυκτικά. Σύμφωνα με τους ειδικούς τα ζεστά ροφήματα είναι αυτά που θα ρίξουν τη θερμοκρασία του σώματός μας και έτσι θα νιώσουμε ανακουφισμένοι από την ζέστη, όπως αναφέρεται στο bovary.gr

Οπός σημείωσαν τα ζεστά ροφήματα κάνουν τον οργανισμό να παράξει περισσότερο ιδρώτα. Και καθώς εξατμίζεται, ο ιδρώτας λειτουργεί ευεργετικά ως ψυκτικό!

Τα κρύα ροφήματα μας δροσίζουν για λίγα λεπτά και μετά νιώθουμε αμέσως ξανά την ζέστη στο πετσί μας, ενώ τα ζεστά ροφήματα παράγουν ιδρώτα που στο τέλος μας ψύχει. Το ίδιο ισχύει και με το ντους που κάνουμε το καλοκαίρι. Αν προτιμήσουμε χλιαρό ντους αντί για κρύο (33⁰ αντί για 20-25⁰), τότε θα δούμε ότι θα ιδρώσουμε πολύ λιγότερο όταν βγούμε έξω.