Συμπλήρωμα που βοηθά στον μεταβολισμό και στην αντιγήρανση

Το συμπλήρωμα που προλαμβάνει παχυσαρκία, γήρανση, άνοια

Το συμπλήρωμα που προλαμβάνει παχυσαρκία, γήρανση, άνοια

Τα συμπληρώματα κατά της γήρανσης καταλαμβάνουν όλο και περισσότερα ράφια στα φαρμακεία.

Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και το συμπλήρωμα NAD (Nicotinamide Adenine Dinucleotide ή δινουκλεοτίδιο αδενίνης νικοτιναμιδίου), ένα συνένζυμο αναγκαίο για την ενεργοποίηση των σιρτουίνων, ενζύμων που κατά κύριο λόγο θεωρούνται ωφέλιμες επιδράσεις του θερμιδικού περιορισμού και εμπλέκονται σε διάφορες μεταβολικές δράσεις στο σώμα που τείνουν να φθίνουν με την ηλικία.

Το NAD απαντάται στα έμβια όντα και ειδικά τους ανθρώπους και ως συνένζυμο είναι απαραίτητο για το σώμα, προκειμένου να δράσουν τα ένζυμα στα κύτταρα. Για το λόγο αυτό εμπλέκεται σε πολύ σημαντικές διεργασίες, όπως ο μεταβολισμός της ενέργειας.

Συμπλήρωμα NAD + και νιώστε καλύτερα από ποτέ

Δείτε παρακάτω τι έχει δείξει η μέχρι στιγμής έρευνα για τα οφέλη που έχει η πρόσληψη συμπληρωμάτων NAD για την υγεία, σύμφωνα με το onmed.gr.

Καταπολεμά την αύξηση του βάρους που σχετίζεται με την ηλικία: 

Καθώς μεγαλώνουμε, τείνουμε να παίρνουμε πιο εύκολα βάρος επειδή φθίνει η λειτουργία των υπεύθυνων για τη διαδικασία μηχανισμών. Μελέτη του 2012 διαπίστωσε ότι τα συμπληρώματα NAD απέτρεψαν την αύξηση του βάρους σε ποντίκια που τρέφονταν με πολλά λιπαρά συγκριτικά με εκείνα που δεν έλαβαν συμπληρώματα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το συνένζυμο ίσως βοήθησε στη ρύθμιση των ορμονών του στρες και της όρεξης, επειδή επιδρά θετικά στον κιρκάδιο ρυθμό.

Αποκαθιστά τα κατεστραμμένα αγγεία:

Έρευνα του 2018 διαπίστωσε ότι το συμπλήρωμα μπορεί να συμβάλλει στην αποκατάσταση των κατεστραμμένων αιμοφόρων αγγείων. Συνέβαλε επίσης στην ανάπτυξη και τη διατήρηση των γερασμένων αιμοφόρων αγγείων. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι τα συμπληρώματα του συνενζύμου μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των παραγόντων κινδύνου καρδιακής νόσου, όπως η υψηλή χοληστερόλη και η υψηλή αρτηριακή πίεση.

Βελτιώνει τη γνωστική λειτουργία:

 Έχει αποδειχθεί ότι τα συμπληρώματα NAD έχουν θετικό αντίκτυπο και στην υγεία του εγκεφάλου. Μελέτες σε ποντίκια έδειξαν ότι η θεραπεία με προδρόμους του συνενζύμου βελτίωσε τη γνωστική λειτουργία, ενίσχυσε την ικανότητα μάθησης και τη διατήρηση της μνήμης. Οι ερευνητές εξετάζουν το ενδεχόμενο τα συμπληρώματα NAD να δρουν προληπτικά κατά της νόσου Alzheimer.

Επιδιορθώνει το κατεστραμμένο DNA:

Ως σημαντικό τμήμα συγκεκριμένων σωματικών διεργασιών, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα συνένζυμα NAD βοηθούν στην αποκατάσταση προβλημάτων σε κυτταρικό επίπεδο, ειδικά στην αποκατάσταση του κατεστραμμένου DNA. Τα συμπληρώματα περιέχουν τα σημαντικά συστατικά που συνδυάζονται με ορισμένες πρωτεΐνες που προάγουν την επισκευή των κυττάρων.

Ενισχύει τη μυϊκή λειτουργία: 

Ένα μεγάλο μέρος του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από μυς. Ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα συμπληρώματα με πρόδρομα συνένζυμα ενίσχυσαν τη λειτουργία των εκφυλισμένων μυών.

 

Tags: