Senolytic: Το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου για τη νέα χρόνια έχει όνομα

Ο Δεκέμβριος δεν είναι μόνο ο τελευταίος μήνας του χρόνου, είναι επίσης ένας μήνας απολογισμού της χρονιά που αποχαιρετούμε & λήψης αποφάσεων για τη νέα χρονιά.

Τα τελευταία 2 χρόνια ήταν δύσκολα για όλους από πολλές απόψεις.  To επίκεντρο των τελευταίων ετών  ήταν και είναι η υγεία, το υπέρτατο αγαθό όλων!

Το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας  είναι το Senolytic Complex, ιδανικό για άντρες και γυναίκες άνω των 40 είτε ως κομμάτι θεραπείας, είτε ως συμπλήρωμα για μακροχρόνια χρήση που έχει στόχο την καταστροφή των κυττάρων της γήρανσης αλλά και την πρόληψη της επανεμφάνισης τους.

Πιο συγκεκριμένα απευθύνεται σε άνδρες & γυναίκες:

  • Που επιθυμούν να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής τους.
  • Που επιθυμούν να διατηρήσουν καλή φυσική κατάσταση και καλή υγεία καθώς γερνούν.
  • Σε όσους ταλαιπωρούνται ήδη από τα σημάδια της γήρανσης όπως αδυναμία μυών, καρδιαγγειακές. παθήσεις, προβλήματα όρασης και ακοής, οστεοπόρωση, γνωστικής εξασθένηση αλλά και σε όσους επιθυμούν να μειώσουν τις πιθανότητες να αντιμετωπίσουν τα παραπάνω.

Τι είναι

Το σύμπλεγμα Senolytic είναι μια νέα γηρολυτική φόρμουλα η οποία ανταγωνίζεται την διαδικασία γήρανσης, βασισμένη σε καινοτόμες επιστημονικές ανακαλύψεις της αντιγήρανσης. Ο όρος senolytic ή γηρόλυση περιγράφει την λειτουργία που εξαλείφει τα γερασμένα κύτταρα τα οποία σε συνδυασμό με το οξειδωτικό στρες και την σύντμηση των τελομερών προκαλούν τη διαδικασία της γήρανσης. Αποτελεί πρωτοποριακή θεραπεία που προλαμβάνει και επιβραδύνει τη γήρανση.

Η φόρμουλα του αποτελείται από τα πιο ισχυρά, φυσικά γηρολυτικά στοιχεία που έχουν εντοπιστεί εως σήμερα. Περιλαμβάνει:

  • Κερσετίνη, σε μορφή 20 φόρες πιο βιοδιαθεσιμη από την κοινή Κερσετίνη
  • Θεαφλαβίνη
  • Φισετίνη, ένα μοναδικό φλαβονοειδές

Πως λειτουργεί το Senolytic Complex?

To 2014, η επιστημονική κοινότητα κατέκτησε ένα τεράστιο πλεονέκτημα στη μάχη με τη γήρανση. Ερευνητές ανακάλυψαν φθαρμένα κύτταρα στους ιστούς ανθρώπων άνω των 40. Ο όρος «γηρασμένα» χαρακτήρισε αυτά τα κύτταρα ζόμπι καθώς είναι παραμορφωμένα και ανίκανα να διαιρεθούν. Συνεπώς, είναι κύτταρα που δεν μπορούν να λειτουργήσουν φυσιολογικά και παρά την ανεπάρκεια τους συνεχίζουν να υπάρχουν σε όλο το σώμα και να συσπειρώνονται παθολογικα.

Αυτά τα κύτταρα είναι σπάνια σε νέους ανθρώπους αλλά αυξάνωνται με την ηλικία, ειδικά στον λιπώδη ιστό, τους σκελετικούς μύες, τα αιμοσφαίρια, τον εγκέφαλο, τα νεφρά και το δέρμα.

Οι δραματικές συνέπειες στο σώμα και στα υγιή κύτταρα

Δυστυχώς, τα γηραντικά κύτταρα δεν πολλαπλασιάζονται και κυριαρχούν απλά αλλά επιπρόσθετα επεμβαίνουν στην λειτουργεία των γειτονικών υγιών κυττάρων απελευθερώνοντας προφλεγμονώδεις κυτοκίνες, κυστίδια και αδιάλυτες πρωτείνες (φιμπρονεκτίνη, κολλαγόνο) εντός του εξωκυτταρικού περιβάλλοντος. Αυτές οι ουσίες αποτελούν σήματα κινδύνου που εκπέμπουν και μεταφέρουν στα υπόλοιπα κύτταρά την προχωρημένη κατάσταση φθοράς στην οποία βρίσκονται. Ταυτόχρονα, επηρεάζουν σημαντικά τη λειτουργία των γειτονικών υγειών κυττάρων.

Τα τελευταία τρία χρόνια, πολλαπλές μελέτες έχουν δείξει πως τα επίπεδα των γηραντικών κυττάρων συνδέονται άμεσα με τον ρυθμό της γήρανσης των ανθρώπων αλλά και με προβλήματα υγείας που έχουν σχέση με τη γήρναση. Ακόμη και μια μικρή ποσότητα αυτών των κυττάρων μπορούν να σπείρουν το χάος εντός των ιστών και να ενεργοποιήσουν προβλήματα υγείας όπως: συστημική φλεγμονή, αρθρίτιδα, αθηροσκλήρωση, χρόνιες ασθένειες, σακροπενία, καταρράκτης, ανοχής την ινσουλίνη και αγγειακή υπολειτουργία

Πως ξεφορτωνόμαστε αυτά τα «παρασιτικά» κύτταρα?

Τα συγκεκριμένα κύτταρα αυτοκαταστρέφονται κατά τη διάρκεια της απόπτωσης. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός δεν αποδίδει πάντα και ως αποτέλεσμα τα γηραντικά κύτταρα συνεχίζουν να παρασιτούν στο σώμα προκαλώντας χάος.

Ευτυχώς, ερευνητές εντόπισαν διάφορες χημικές ενώσεις ικανές να αποκαταστήσουν αυτό τον ελαττωματικό μηχανισμό προκαλώντας την αυτοκαταστροφή των γηραντικών κυττάρων. Αυτές οι μοναδικές χημικές ενώσεις ονομάζονται γηρολυτικές ή αλλιώς senolytics.

Η πρώτη έρευνα που αναγνώρισε τις γηρολυτικές ενώσεις εκδόθηκε το 2015 σε ένα πολύ γνωστό journal “Aging Cell”. Η Κερσετίνη, μια φυσική φλαβονοειδής χημική ένωση, σε συνδυασμό με ένα αντικαρκινικό φάρμακο αποδείχθηκε πως μειώνει δραματικά τα επίπεδα των γηραντικών κυττάρων και την έκκριση προφλεγμονωδών παραγόντων. Σε μόλις πέντε εβδομάδες, ο παραπάνω συνδυασμός οδήγησε σε σημαντική μείωση στην φυσική φθορά και στην  θνησιμότητα.

Δεκάδες έρευνες από τότε εντόπισαν φυσικές χημικές ενώσεις με τις ίδιες ιδιότητες. Αυτό οδήγησε στην ανάπτυξη μιας επαναστατικής θεραπείας, της γηρολυτικής θεραπείας, η οποία μπορεί επιλεκτικά να καταστρέψει τα γηραντικά κύτταρα και κατά συνέπεια να μειώσει τη κρισιμότητα των ασθενειών που οφείλονται στη γήρανση, επίσης ενισχύει την ανθεκτικότητα, τη μακροζωία και την καθυστέρηση των συνεπειών της γήρανσης.

Η συγκεκριμένη θεραπεία με λίγα λόγια είναι μια εκκαθάριση κατά την οποία τα υγιή κύτταρα αναλαμβάνουν πάλι τον έλεγχο του σώματος. Αποτελεί ένα μεγάλο προνόμιο στην μεγάλη μάχη με το χρόνο!

Τι εμπεριέχει το Senolytic complex?

Το Senolytic Complex περιλαμβάνει τρεις μοναδικές γηρολυτικές χημικές ενώσεις  (φισετίνη, κερσετίνη και θεαφλαβίνη) και τρεις άλλες χημικές ενώσεις αντιγήρανσης (βιταμίνη C, μονονουκλεοτίδιο νικοτιναμιδίου και βρωμελίνη).

Τρόποι Χορήγησεις Senolytic Complex 

Το Senolytic Complex μπορεί είτε να χρησιμοποιηθεί ως ετήσια ή τριμηνιαία θεραπεία, είτε να λαμβάνεται μόνιμα, σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Οι κάψουλες πρέπει να λαμβάνονται την ώρα των γευμάτων.

Η σενολυτική θεραπεία μπορεί να πραγματοποιηθεί ως πρόγραμμα τριών σταδίων:

  1. Εξάλειψη των γηρασμένων κυττάρων, ακόμη και ένας μερικός καθαρισμός φαίνεται να αποφέρει οφέλη με τη βοήθεια του Senolytic Complex
  2. Αποτροπή της ανάπτυξης νέων γηρασμένων κυττάρων βελτιώνοντας τον τρόπο ζωής σας, προστατεύοντας τον εαυτό σας από τους παράγοντες που προκαλούν κυτταρική γήρανση και ενισχύοντας τόσο τα συστήματα επιδιόρθωσης του DNA (με τη βοήθεια του DNA Repair) όσο και τα αντιοξειδωτικά (με τη βοήθεια της συνέργειας ρεσβερατρόλης). Με τη βιταμίνη C και τη βρομελίνη, το Senolytic Complex παίζει ενεργό ρόλο στην πρόληψη της επανεμφάνισης των γηρασμένων κυττάρων. Ένας αριθμός μηχανισμών είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξή τους, αλλά δύο φαίνεται να είναι κυρίαρχοι: τα υψηλά επίπεδα φλεγμονής και το οξειδωτικό στρες.
  3. Διέγερση και ενίσχυση του ανοσοποιητικού σύστηματος, έτσι ώστε και αυτό μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των γηρασμένων κυττάρων

Προσοχή: η φισετίνη δεν πρέπει να λαμβάνεται σε συνδυασμό με φάρμακα αντιβιταμίνης Κ, τα οποία χρησιμοποιούνται συνήθως από του στόματος αντιπηκτικά (30).

Η πιο πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι ένα σκεύασμα όπως αυτό μπορεί να παράγει ισχυρά αναζωογονητικά αποτελέσματα, να βελτιώσει την κατάσταση όσων επηρεάζονται από προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την ηλικία, να επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης και να παρατείνει τη διάρκεια ζωής. Τα Εξαιρετικά οφέλη του τοποθετούν αυτό το συμπλήρωμα διατροφής στην κορυφή της αντιγηραντικής διατροφής.

Δρ. Μιχάλης Παπαχαραλάμπους ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ