Η αφυδάτωση μπορεί να έχει ακόμα και νευρολογικές επιπτώσεις – Εσύ πόσο νερό ήπιες σήμερα;

Οι καλοκαιρινοί μήνες έχουν άρρηκτα συνδεθεί με την απώλεια υγρών από το σώμα μας, σε σημείο που πολλές φορές κρίνεται απαραίτητο να προσέξουμε ιδιαιτέρως τις ποσότητες νερού που καταναλώνουμε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τον χειμώνα δεν κινδυνεύουμε από αφυδάτωση.

Δυστυχώς, πολλές από εμάς όχι μόνο δεν γνωρίζουμε ότι δεν λαμβάνουμε τις ποσότητες νερού που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να μείνει επαρκώς ενυδατωμένος, μα επιπλέον θεωρούμε πως η διατροφή μας είναι υπερπλήρης!

Σε αυτά τα συμπεράσματα έχουν καταλήξει επιστήμονες του Ινστιτούτου Ψυχιατρικής του King’s College του Λονδίνου, οι οποίοι σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Nutrition», υποστήριξαν πως  οι νέοι αγνοούν πως χρειαζόμαστε τουλάχιστον δύο λίτρα νερό ημερησίως για να λειτουργήσει σωστά ο οργανισμός μας και να τροφοδοτηθούν επαρκώς τα όργανά μας.

Όπως σημείωσαν, το 60% του ανθρώπινου βάρους και το 75% της συνολικής μάζας των μυών, αποτελείται από νερό γι’ αυτό δεν θα πρέπει να αμελούμε να αναπληρώνουμε άμεσα τα υγρά που αποβάλλονται από το σώμα μας.

Το πιο ανησυχητικό τους εύρημα, όμως, είναι άλλο. Όπως αποδείχθηκε από την έρευνά τους, η αφυδάτωση μπορεί να έχει ακόμα και νευρολογικές επιπτώσεις, προκαλώντας μας οξυθυμία και έλλειψη συγκέντρωσης!

Έτσι, οι ειδικοί μας συστήνουν να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί όσον αφορά στην ποσότητα υγρών που λαμβάνουμε καθημερινά, όχι μόνο το καλοκαίρι μα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αν θέλουμε να αποφύγουμε την αφυδάτωση του δέρματός μας αλλά και του οργανισμού μας στο σύνολό του.

Δείγματα που θα πρέπει να μας υποψιάσουν πως κάτι δεν πάει καλά είναι οι συχνοί πονοκέφαλοι, η ξηρότητα του δέρματος αλλά και η αδυναμία συγκέντρωσης.

Πηγή