Δώστε κλοτσιά στο λίπος & αποκτήστε άψογους γλουτούς

Είναι γνωστό πως σε στις γυναίκες υπάρχει μια ομάδα μυών στο σώμα , που είναι αδρανής και ονομάζεται γλουτιαίοι. Οι παρακάτω ασκήσεις θα τονώσουν τους γλουτούς σας και – μαζί με την ενεργοποίηση της συγκεκριμένης ομάδας μυών –  θα δούμε μεγάλες αλλαγές και στο μεταβολισμό μας:

  • Donkey kicks | Μπορεί το όνομα να σας φαίνεται αστείο οι “κλοτσιές γαϊδάρου” όμως είναι μια super αποτελεσματικά άσκηση! Αρχικά γονατίζετε και ακουμπάτε τις παλάμες σας στο πάτωμα. Τα χέρια στο άνοιγμα των ώμων και τα πόδια στο άνοιγμα των γοφών σας. Από αυτή τη θέση, κλοτσάτε και ανεβάζετε το πόδι προς τα πάνω. Σταματάτε όταν το πέλμα σας είναι ακριβώς πάνω από τους γλουτούς σας. Επιστρέφετε στην αρχική σας θέση, χωρίς το πόδι να ακουμπήσει κάτω. Κάνετε 10-15 επαναλήψεις από αυτή την άσκηση και μετά αλλάξτε πόδι.
  • Side kicks | Θα τη βρείτε στα αγγλικά ως “Doggy Hydrant” και η αρχική στάση είναι σε θέση τραπεζάκι με τα γόνατα στο έδαφος. Ξεκινάτε με το ένα λυγισμένο γόνατο και ανασηκώνετε το αριστερό σας πόδι προς το πλάι. Ενεργοποιείτε γλουτούς, μετά κοιλιακούς και επανέρχεσαι στην αρχική θέση με το πόδι να μην ακουμπάει στο έδαφος. Επαναλαμβάνετε 10 φορές και αλλάζετε πόδι.

 

  • Chair kicks | Ξεκινάτε κρατώντας την πλάτη μιας καρέκλας και σπρώχνετε το πόδι σας τεντωμένο προς τα πίσω. Το κόλπο σε αυτή την άσκηση γλουτών είναι να γείρετε ελαφρώς προς την καρέκλα, έτσι ώστε να κρατάτε ίσια τη σπονδυλική σας στήλη. Tip: Όταν σηκώνετε το πόδι σας προσέξτε να μην σας φεύγει στο πλάι. Σηκώστε όσο πιο ψηλά μπορείτε και κατεβάστε όσο πιο χαμηλά μπορείς, χωρίς να επιβαρύνετε τη μέση σας. Δοκιμάστε 10 επαναλήψεις στο κάθε πόδι.

 

Πηγή