Αρκεί ο δείκτης προστασίας του make-up σου;

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και μαζί με αυτό έρχεται και ένα από τα μεγαλύτερα διλλήματα ομορφιάς. Σε όλες μας αρέσει η όψη της ηλιοκαμένης επιδερμίδας, γνωρίζουμε όμως και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην επιδερμίδα μας.

Φυσικά, γνωρίζουμε επίσης ότι πρέπει να φοράμε αντηλιακό όλο το χρόνο, αλλά δεν έχει σημασία πόσο σκληρά προσπαθούμε, αυτό το επιπλέον βήμα στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς μας μπορεί να είναι δύσκολο να το ακολουθήσουμε πιστά.

Θα μπορούσαν τα δύο-σε-ένα καλλυντικά που εξομαλύνουν την εμφάνιση του δέρματός μας και προσφέρουν SPF προστασία να είναι η απάντηση;

Φαίνεται πως όχι . Δυστυχώς, ενώ η βιομηχανία ομορφιάς έχει άπειρα προϊόντα μακιγιάζ που περιέχουν δείκτη SPF αλλά όπως λένε οι ειδικοί δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσουν τα αντηλιακά.

Ο σωστός δείκτης προστασίας (SPF) είναι το καλύτερο αντιγηραντικό προϊόν. Η ζημιά που προκαλείται από τον ήλιο, είναι η νούμερο ένα αιτία δημιουργίας ορατής γήρανσης – ρυτίδες, λεπτές γραμμές και καφέ κηλίδες.

Το αντηλιακό θα πρέπει να είναι το τελικό βήμα στην καθημερινή μας ρουτίνα περιποίησης προσώπου, μετά το καθαριστικό, το τόνερ και τη χρήση οποιοδήποτε διορθωτικών ορών (serum) ή κρεμών. Μπορείτε να συνεχίσετε με το makeup, συμπεριλαμβανομένων και προϊόντων τα οποία περιέχουν επιπλέον δείκτη προστασίας.

Μην ξεχνάτε ποτέ το αντηλιακό σας. Βρείτε τα καλύτερα εδώ